U, de petitionaris
Houd de heycopstraat afgesloten.

Houd de Heycopstraat bij de Kleine Dichter school afgesloten

255 ondertekeningen

De gemeente is momenteel van plan om de Heycopstraat na de bouwwerkzaamheden weer open te stellen voor het verkeer. Sinds de weg is afgesloten, hebben de kinderen extra ruimte om te spelen, een stillere, minder vervuild omgeving om van te leren genieten en veiliger naar school te reizen.

Petitie

Wij

Ouders van kinderen van de Kleine Dichter en omwonenden.

 

constateren dat:

  • Het huidige plan is om weer open te gaan voor tweerichtingsverkeer.
  • dat de ruimte beter benut kan worden voor de kinderen van de school en omwonenden door het gesloten te houden.

 

en verzoeken

De Heycopstraat moet afgesloten blijven voor doorgaand verkeer en de ruimte die gebruikt wordt ten behoeve van de schoolkinderen omwonenden. Laten we in plaats van een weg een ruimte bouwen die voor iedereen aangenaam is.

We willen ook dat de planner van de Gementee de school bezoekt en de zorgen van ouders aanhoort.

Het antwoord

30 november om 9:45 overhandiging

Voorafgaand aan de vergadering van de Commissie Mobiliteit, Groen en Openbare Ruimte op 30 november wordt de petitie om 9:45 overhandigd.

Het staat op de agenda onder punt 6 met als voorstel: "In handen stellen van het college. De commissie ontvangt een afschrift van het antwoord." en dat betekent dat de wethouder er zelf op kan antwoorden, de raad zelf gaat er geen debat over voeren.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
30-11-2023 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
James Turner 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

30 november om 9:45 overhandiging

Voorafgaand aan de vergadering van de Commissie Mobiliteit, Groen en Openbare Ruimte op 30 november wordt de petitie om 9:45 overhandigd.

Het staat op de agenda onder punt 6 met als voorstel: "In handen stellen van het college.

+Lees meer...

De commissie ontvangt een afschrift van het antwoord." en dat betekent dat de wethouder er zelf op kan antwoorden, de raad zelf gaat er geen debat over voeren.

17-11-2023

Zomerupdate

Dag iedereen,

Ik wilde jullie allemaal op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Ik heb vorige week contact opgenomen met het buurtkantoor om te zien of er een update was. Dit is wat ze zeiden:

'Beste meneer Turner

Bedankt voor uw reactie.

+Lees meer...

We hebben diverse reacties gekregen over de verkeerssituatie in de Heycopstraat.

In het verkeersonderzoek is opgenomen dat de Heycopstraat weer een tweerichtingsverkeer straat wordt. Dit is niet zozeer een plan, maar het betreft het herstel van de situatie vóór de bouwwerkzaamheden van de Heycop. Inmiddels is er een petitie gestart om de Heycopstraat dicht te houden voor doorgaand verkeer. In deze petitie staan argumenten die wij willen onderzoeken. Daarbij houden we ook rekening met omliggende straten. De keuze voor wel of geen verkeer beïnvloedt de verkeerssituatie voor de hele Dichterswijk-west. Na de zomer starten we deze verkenning. Zodra hier meer over bekend is, laten we dit aan u weten.

We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Karima Aakil Wijkbureaumedewerker'

Ik zal dit dus na de zomer weer oppakken. Als iemand contact met me wil opnemen en me wil helpen, stuur me dan een e-mail: james@kenendyturner.com

Ik heb het gevoel dat als we het gesloten willen houden, het veel druk en werk zal vergen. Als u mij daarbij wilt helpen, zou ik u zeer dankbaar zijn.

12-07-2023

En nieuwe speelplek?

Ik heb vernomen dat er als onderdeel van het nieuwbouw-project een nieuwe speelplek gepland is. Ik vind dit echter geen goed alternatief voor het afsluiten van de weg voor de kinderen, omdat:

De kinderen de weg zullen moeten oversteken om er te komen. De voorgestelde locatie van het speelveld vrij ver van de school is, zoals te zien is op de render van de ontwikkelaar.

+Lees meer...

Ik denk niet dat dit wenselijk is voor de leerkrachten of de kinderen. Zie: parkhavenutrecht.nl

De ontwikkelaar moet hoe dan ook zorgen voor voldoende speelplekken van hoge kwaliteit voor kinderen. We hebben allemaal gezien hoe veel mooier de schoolomgeving is zonder dat de weg open is. Laten we vechten om dat zo te houden.

28-06-2023